Røgsuger til brændeovn og pejseindsats

FRA KR. 5.995,-

Professionel røgsuger til din brændeovn

BlueChimney røgsuger type 265-150 til brændeovn og pejseindsats.

Skorstenen er brændeovnens motor og hvis skorstenen ikke trækker ordenligt, så kører brændeovnen ikke godt. Det er svært at få ild i brændeovnen og der kommer røg ud i stuen under optænding og når man lægger nyt brænde i ovnen. 

BlueChimney sikrer et fuldt tilstrækkeligt træk i skorstenen under alle vejrforhold og dermed den renest mulige forbrænding i din brændeovn / pejseindsats. Det er godt for klimaet, sundheden og naboskabet.

Vælg den røgsuger der passer til din skorsten:
    Reset options

BlueChimney 265-150 har med sine 20 Watt i timen ved højeste hastighed det absolut laveste strømforbrug af samtlige røgsugere på markedet.

BliueChimney reducerer dannelsen af partikler fra forbrændingen (emission), samt fortynder og spreder røgen, så nedfaldet af partikler (imission) i omgivelserne er væsentligt mindre. Røggasserne fortyndes mellem 10 og 25 gange, hvilket betyder færre partikler hos naboer og færre lugtgener.

Røgsugeren giver bedre træk i din brændeovn og pejseindsats

Mange brændeovne og pejseindsatse er tilsluttet til skorstene, der har for dårligt træk. Det kan skyldes, at skorstenen er for lav (under 6 meter), at skorstenen er kold (sidder for enden af gavlen), at skorstenens størrelse ikke passer godt til brændeovnen eller pejseindsatsen.

Man kan sige, at skorstenen er brændeovnens motor. Hvis skorstenen ikke trækker ordenligt, så kører brændeovnen ikke godt.

Dårligt træk ses ved, at det er svært at få ild i brændeovnen, at der kommer røg ud i stuen, især under optænding, men også når man lægger nyt brænde i ovnen. Dårligt træk giver en ufuldstændig forbrænding, som soder og sender uforbrændte partikler op gennem skorstenen og ud i fri luft.

Det er ikke godt for klimaet, sundheden og naboskabet.

Mange nye brændeovne og pejseindsatse er konstrueret med henblik på at skabe en bedre forbrænding og udlede færre partikler i røgen. For at opnå dette har ovnene i dag et mindre og et velisoleret brændkammer, som har til formål at øge forbrændingstemperaturen. Røgen ledes derefter gennem kanaler i brændeovnen for at afgive varme i huset for til sidst at trække ud i skorstenen.

Kanalerne giver røgen større modstand og køler røgen ned, så røgtemperaturen i skorstenen formindskes. Disse forhold kræver et større træk i skorstenen, som ofte ikke er til stede. Derfor oplever mange, at de får problemer med røg fra brændeovnen, når de får en ny, moderne brændeovn eller udskifter den gamle.

BlueChimney sikrer et fuldt tilstrækkeligt træk i skorstenen under alle vejrforhold og dermed den renest mulige forbrænding i din brændeovn / pejseindsats. BlueChimney drives af en 24 V EC motor. Netop derfor bruges der kun 2-20 watt pr. time svarende til en energisparepære.

Hvis du kan komme op til din skorsten, kan du selv installere BlueChimney. Den leveres med en 8 meter lang ledning, der blot skal tilsluttes en stikkontakt.

BlueChimney er din investering i et røgfrit hjem!

Mindre tid på optænding, mere tid med familien

Sundere
indeklima

Fjerner
røg- og lugtgener

Gør din brændeovn
varm på rekordtid

Bedre
brændeøkonomi

YDERLIGERE INFORMATION

Motoren køles af udendørsluft og er testet til temperaturer på 500 grader, hvilket er næsten dobbelt så meget, som røg fra en brændeovn normalt når op på.

BlueChimney har en indbygget regnhætte, så problemer med vand i skorstenen undgås. Dette er særlig vigtigt, hvis man har en stålskorsten. BlueChimney giver ubegrænset lysningsareal i skorstenen. Dette er normalt et krav fra brændeovnsfabrikanter på baggrund af anbefaling fra Statens Byggeforskningsinstitut.

Det er let selv at installere BlueChimney, men dit pejsecenter eller din skorstensfejer kan også montere røgsugeren for dig.

ØNSKER DU FLERE INFORMATIONER OM RØGSUGEREN?

Dimension

Bredde ø265 mm, højde 280 mm

Vægt

6,6 kg. inkl. rund monteringsflange

Forbrug

Fra 2 til 20 Watt

Materiale

Rustfrit stål type AISI304

Effekt

Suger op til 160 kbm/time

Motor

24 Volt EC lavspændingsmotor fra tyske ebmpapst

Strømforsyning

Kortslutningssikret – kræver ikke jordtilslutning

Montering

Kan monteres på skorstene, der har tilsluttet brændeovn eller pejseindsats med en kapacitet på op til 15 kW.

Produktgaranti

Vi yder 2 års produktgaranti

Andre tekniske egenskaber

Tåler røggastemperatur op til 500 grader celsius. Automatisk motorsikring ved 35 grader celsius. Opblanding med atmosfærisk luft 10-25 gange.

Har du spørgsmål? Kontakt os endelig!

Røgsugere til andre skorstenstyper