Røgsuger til åben pejs

FRA KR. 7.995,-

Professionel røgsuger til din pejs

BlueChimney røgsuger type 310-200-80 til åbne pejse.

Skorstenen er pejsens motor. Hvis skorstenen ikke trækker ordenligt, så kører bålet ikke godt. Dårligt træk ses ved, at det er svært at få ild i pejsen og at der kommer røg ud i stuen under optænding og når man lægger nyt brænde på. Dårligt træk giver en ufuldstændig forbrænding, som soder og sender uforbrændte partikler op gennem skorstenen og ud i fri luft. Det er ikke godt for klimaet, sundheden og naboskabet.

BlueChimney sikrer et fuldt tilstrækkeligt træk i skorstenen under alle vejrforhold og dermed den renest mulige forbrænding i pejsen.

Vælg den røgsuger der passer til din skorsten:
    Reset options

RØGSUGEREN GIVER BEDRE TRÆK I DIN PEJS

Åbne pejse kan have problemer med røg, der kommer ud i stuen. Dette skyldes ofte de samme problemer med utilstrækkeligt skorstenstræk, som også kan forekomme med almindelige brændeovne, nemlig at skorstenen er for lav (under 6 meter), at skorstenen er kold (sidder for enden af gavlen), at skorstenens størrelse ikke passer godt til pejsens størrelse (åbning eller volumen over åbningen).

Man kan sige, at skorstenen er pejsens motor. Hvis skorstenen ikke trækker ordenligt, så kører bålet ikke godt, så man ender med at få røgen ud i stuen i stedet for op gennem skorstenen.

For at løse røgproblemer fra åbne pejse har vi udviklet en stor røgsuger, der kan suge op til 600 kubikmeter luft pr. time, hvilket er tilstrækkeligt til en åben pejs på op til 70×100 cm på en muret skorsten. Skorstenen skal have regnvandsopsamling i bunden, så regn ikke kan komme ned i pejsen.

BlueChimney er din investering i et røgfrit hjem!

Mindre tid på optænding, mere tid med familien

Sundere
indeklima

Fjerner
røg- og lugtgener

Gør din brændeovn
varm på rekordtid

Bedre
brændeøkonomi

YDERLIGERE INFORMATION

Motoren køles af udendørsluft og er testet til temperaturer på 500 grader, hvilket er næsten dobbelt så meget, som røg fra en brændeovn normalt når op på.

BlueChimney har en indbygget regnhætte, så problemer med vand i skorstenen undgås. Dette er særlig vigtigt, hvis man har en stålskorsten. BlueChimney giver ubegrænset lysningsareal i skorstenen. Dette er normalt et krav fra brændeovnsfabrikanter på baggrund af anbefaling fra Statens Byggeforskningsinstitut.

Det er let selv at installere BlueChimney, men dit pejsecenter eller din skorstensfejer kan også montere røgsugeren for dig.

ØNSKER DU YDERLIGERE INFORMATION OM RØGSUGEREN?

Dimension

Bredde ø310 mm, højde 280 mm

Vægt

9,5 kg. inkl. rund monteringsflange

Forbrug

Fra 2 til 20 Watt

Materiale

Rustfrit stål type AISI304

Effekt

Suger op til 600 kbm/time

Motor

24 Volt EC lavspændingsmotor fra tyske ebmpapst

Strømforsyning

Kortslutningssikret – kræver ikke jordtilslutning

Montering

BlueChimney er velegnet til pejseindsatse med store åbninger samt til iltstyrede fastbrændselskedler og masseovne på op til 35 kW.

Produktgaranti

Vi yder 2 års produktgaranti

Andre tekniske egenskaber

Tåler røggastemperatur op til 500 grader celsius. Automatisk motorsikring ved 35 grader celsius.

Har du spørgsmål? Kontakt os endelig!

Røgsugere til andre skorstenstyper