Undgå røg i stuen og udenfor med en BlueChimney røgsuger til skorstenen

En BlueChimney røgsuger er unik og adskiller sig fra andre røgsugere til skorstene på markedet, idet den suger på samme måde, som man gør, når man tester brændeovne. Det giver bedre træk i skorstenen og reducerer røg fra brændeovnen og dermed røg i stuen og udenfor. 

Suget er indirekte, og BlueChimney er konstrueret, så den giver det korrekte sug på 12 pascal ved fuld kraft. Dette giver en effektiv forbrænding (for meget sug undgås), og du undgår derfor røg fra brændeovnen i stuen og reducerer røg udenfor. Samtidig opnår du en bedre brændeøkonomi. Motoren i BlueChimney kører på 24 volt og er meget energibesparende.

BlueChimney er en røgsuger til både muret skorsten og stålskorsten

BlueChimneys røgsuger passer som standard på de fleste skorstene – både til muret skorsten og stålskorsten – og fås med automatisk fjernbetjening eller manuel regulering.

BlueChimney røgsuger giver den bedste varmeøkonomi

BlueChimney kan styres gennem et variabelt sug, så du kan justere hastigheden, så den passer præcist til din brændeovn og skorsten. Det giver den bedste varmeøkonomi. Flere af vore kunder har opnået besparelser på henved 20% på deres brændeforbrug.

BlueChimney har en 24V svagstrømsmotor, der bruger meget lidt strøm og kræver ikke jordtilslutning, hvad man oftest kun har i husets våde rum. Har man adgang til en almindelig stikkontakt, er det ikke nødvendigt med besøg af en elektriker.

Undgå vand i skorstenen med BlueChimney røgsuger

BlueChimney forhindrer vand i skorstenen. Det er særligt vigtigt, når man har en stålskorsten, hvor nedtrængende vand kan ødelægge brændeovnen.

Få bedre skorstenstræk og undgå røggener med BlueChimney røgsuger
Røgen trækkes op gennem skorstenen ved hjælp af et indirekte sug, som samtidig blander røgen op med udendørsluft. Man undgår et for kraftigt sug, som trækker varmen ud af brændeovnen og ødelægger den gode brændselsøkonomi. Du får altså bedre træk i skorstenen med BlueChimney røgsuger.

Med et godt skorstenstræk udvikler ilden sig hurtigere og giver hurtigere en højere temperatur. Det medfører mindre røg fra skorstenen i stue og udenfor.

Opblandingen med udendørsluften sikrer, at du ikke får en røgfane, der f.eks. løber ned langs taget til gene for dig og dine naboer. Røgen opblandes 10-25 gange og optimerer skorstenstræk.

Vi har røgsugere til alle formål

Det er godt for miljøet og godt for pengepungen at genbruge dét, der ikke fejler noget.

“Jeg fik en opringning fra en ældre kunde, der havde købt en BlueChimney for et år siden, som nu ikke virkede længere. Da han boede på vejen til- og fra arbejde, kørte jeg forbi, for at se, hvad der var galt med den.

Allerede nede fra haven, kunne jeg se, at BlueChimney’en var fyldt med glanssod, og at lakken udvendigt på røgsugeren var brændt af, så der må have været en skorstensbrand. Da jeg kom op på taget, kunne jeg se, at soden i røgsugeren var ‘kogt op’ som følge af skorstensbranden, så propellen sad fast, og derfor ikke kunne dreje rundt.

Jeg fjernede toppen, og tog motoren med propel og det hele op, og bad ejeren prøve at tænde for den. Motoren startede, propellen kørte lystigt rundt, og det hele fungerede helt normalt. Så jeg rensede blot BlueChimney’en for udbrændt sod, samlede det hele igen, og havde en lille snak med ejeren om, hvordan han fremover skal fyre for at undgå brandfarlig glanssod i skorsten og røgsuger.

Kunden var glad, og jeg fik endnu en god oplevelse af, hvad en BlueChimney kan modstå af udfordringer i det virkelige liv.”